Pieter van Oord, de president-commissaris van de N.V. Stadion Feyenoord, heeft er gisteravond tijdens de digitale algemene ledenvergadering geen geheim van gemaakt te balen dat de bouw van het nieuwe stadion is uitgesteld. Hij ging weliswaar niet zover om te zeggen dat de betaald voetbaltak van Feyenoord groot gelijk had door pas op de plaats te maken, maar wel dat de N.V. Stadion de lead in het proces nu overdraagt aan de BVO.
Bij de betaald voetbaltak is dat niet de directie, maar de raad van commissarissen. Die beslissing had bvo-seniorcommissaris Moussault vorige week al gecommuniceerd naar de Rotterdamse raadsleden en heeft te maken met het vertrek van directeur Koevermans en de komst van zijn opvolger Te Kloese, die in Amerika werkzaam is geweest, het dossier niet kent en pas 1 januari in dienst komt.
Er is tot nu 32 miljoen verdampt bij de N.V. Stadion, maar het heeft de organisatie niet in zwaar weer gebracht, zei van Oord, die transparant op vele van tevoren ingediende vragen reageerde. Wel reeden voor hem om niettemin blij te zijn dat het college van B&W in Rotterdam nog steeds achter de plannen van nieuwbouw staan en het herijkingsproces, dat nu in gang wordt gezet. Maar het weerhield hem er niet van om – net als Moussault van de BVO vorige week op het stadhuis – nu ook voor het eerst vernieuwbouw als optie te accepteren.
Dat doet - naar men aanneemt - officieel óók de Stichting De Kromme Zandweg, die het grootste aandelenpakket van De Kuip beheert. Niet van harte overigens, want het werd niet duidelijk of de drie vertegenwoordigers het nu wel echt met elkaar eens zijn. Van Oord zei niet beter te weten dat de Kromme Zandweg altijd nieuwbouw heeft geprefereerd.
In het bestuur van de Stichting De Kromme Zandweg hebben zitting Ultee (namens de amateurtak), Van Bodegom( namens de BVO) en Preller - de Waard (namens de N.V. Stadion Feyenoord).